IATA pessimistisch: vliegverkeer pas in 2024 hersteld

SCHIPHOL – De International Air Transport Association (IATA) is negatiever geworden over het herstel van de luchtvaartsector. De brancheorganisatie voorzag eerst nog een volledig herstel van het wereldwijde vliegverkeer in 2023. Nu is die verwachting een jaar uitgesteld tot 2024.

Een van de voornaamste oorzaken is volgens de IATA de opleving van het coronavirus op verschillende plaatsen. Daardoor daalt de bereidheid om te reizen en hebben verschillende overheden hun reisadviezen en -restricties aangescherpt.

Ook ziet de IATA nog weinig tekenen van herstel in het zakelijk verkeer. Door de economische crisis zijn bedrijven weinig bereid om daar meer geld aan uit te geven. Bovendien is teleconferencing blijvend in populariteit toegenomen, waardoor de noodzaak tot reizen is afgenomen.

Om die redenen heeft de IATA ook haar voorspellingen voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Eerst rekende de organisatie nog op 46 procent minder passagiers dan vorig jaar, dat is nu 55 procent. Voor 2021 rekent de IATA op een kleine 30 procent minder dan in 2019.

Bron: zakenreisnieuws.nl