Indië Herdenking Amstelveen gaat door, bezoekers verplicht aanmelden

 Het is 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Bij het Indië-monument in het Broersepark in Amstelveen worden op vrijdag 14 augustus de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht, in een aangepaste vorm, maar met bezoekers.

Voorzitter Clemens Bouwens opent de herdenking. Gevolgd door toespraken van burgemeester Tjapko Poppens en luitenant-kolonel Edwin Saiboo, algemeen voorzitter Bondsbestuur van de Bond van Wapenbroeders.

Dit jaar houdt mevrouw Thea Meulders een toespraak over haar kamptijd op Sumatra. Het Indische Onze Vader wordt gezongen door Merel van Geest.

De Indië Herdenking begint om 19.15 uur.

Aanmelden verplicht
De Indië Herdenking in Amstelveen mag dit jaar doorgaan met bezoekers. U bent van harte welkom om de herdenking bij te wonen, aanmelden is noodzakelijk. Dat kan per mail: info@indieherdenkingamstelveen.nl of telefonisch: 020 647 12 12.

RIVM-richtlijnen voor de herdenking
Iedereen wordt vriendelijk verzocht de onderlinge afstand van 1,5 meter in acht te nemen en de geldende RIVM-richtlijnen ter plekke na te leven. De stoelen voor de bezoekers staan onderling op 1,5 meter afstand rond het monument en zijn niet te verplaatsen. Bij de entree zullen er enkele gezondheidsvragen worden gesteld, bij (lichte) gezondheidsklachten verzoeken wij u vriendelijk om thuis te blijven en daar de gevallenen en slachtoffers te gedenken.

Familieverhalen vastleggen
Om 75 jaar vrijheid te vieren, wil het bestuur familieverhalen van bezoekers aan de Indië Herdenking vastleggen in een boekje. Mocht u geïnteresseerd zijn om uw verhaal te delen, spreek medewerkers dan vooral aan voor of na de herdenking.