Interactieve voorstelling ‘Forest’ van Emke Idema in Bostheater

AMSTELVEEN – In het Amsterdamse Bostheater kun je op 18 juli, 22 en 29 augustus en 5 en 6 september de voorstelling ‘Forest’ van Emke Idema beleven. FOREST is een gezelschaps- en hoorspel in één. Het spel neemt je mee naar een andere wereld, waarin klassieke verhoudingen tussen mens en natuur worden opgeschud. Met kaarten, spelregels en geluidsfragmenten op zak, ga je op weg. Lukt het jou en je medespelers een nieuwe wereldorde te bouwen?

Over Emke Idema
Emke Idema is theatermaker en kreeg in 2019 de Joop Mulder Plak toegekend op Oerol Festival. Met het geldbedrag dat gekoppeld is aan deze stimuleringsprijs, werkte ze aan de ontwikkeling van FOREST die op Oerol Festival in 2020 in première zou gaan.

Haar laatste werken bevinden zich op het snijvlak van theater, beeldende kunst en gaming. Haar vragende, licht filosofische werkwijze leidt tot verschillende vormen en concepten, zoals die van het theatraal spel. (STRANGER, 2012, RULE, 2014). Ze heeft veel interactief gewerkt, met als uitgangspunt een grote nieuwsgierigheid naar hoe, wanneer en waarom mensen bepaalde beslissingen maken.

Op 18 juli, 22 en 29 augustus en op 5 en 6 september, aanvang 13.00 uur en 16.00 uur. Meer informatie: Bostheater