IVN wandeling door het Schinkelbos

AMSTELVEEN – Het Schinkelbos is momenteel heel erg mooi. Het bos staat prachtig in bloei, de vogels laten zich goed zien en horen, en de hooglanders en paarden zorgen voor een bijzondere sfeer. Geniet van de dodaars en de kruidknoop, ga op een bankje zitten en laat het geheel op je inwerken. IVN Amstelveen heeft een wandeling met toelichting beschreven. 

Je vindt de wandeling op de Facebook pagina van IVN Amstelveen en op de website.
En als je het wel/niet leuk vond, iets miste of extra boeiend vond: laat het weten op Facebook op de pagina van IVN Amstelveen.

Het Schinkelbos is aangelegd in het jaar 1999. Dit stukje polder werd ongebouwd tot een stukje bos, ter compensatie voor de Vietnamweide die plaats moest maken voor een nieuw tennispark in 1994. Het gebied wordt steeds leuker, en geeft een aardig beeld hoe het Amsterdamse Bos er in haar beginjaren moet hebben uitgezien.

Zolang corona heerst geven de gidsen geen rondleidingen. Wel zijn er beschreven wandelingen rond de mooiste plekken in de gemeente.