Jonge Amstelvener publiceert eerste fantasyboek

AMSTELVEEN – Een langgekoesterde droom van Liam Polder uit Keizer Karelpark Amstelveen kwam vorige week uit. Zijn eerste fantasyboek ‘De legende van de kristallen – Het eiland van magie’ rolde vers van de pers. Hoog tijd voor een nadere kennismaking met deze fantasierijke 18-jarige Amstelvener.

‘Het eiland Dalmesus, een plek waar mensen de zeven elementen vuur, bliksem, wind, aarde, water, licht en duisternis gebruiken in hun dagelijks leven. Het is een prachtig eiland, dat wordt geregeerd door een godin en zeven leiders, die door het volk erg geliefd zijn.’

Grote fantasie
De oud- scholier van het Amstelveen College heeft van jongs af aan al een bijzondere interesse in de combinatie van mythologie met de moderne tijd. ‘Ik heb altijd al heel veel boeken gelezen, films gezien en games gespeeld, waardoor ik ook een grote fantasie had’, verklaart de jonge schrijver.
‘De Percy Jackson serie van Rick Riordan en de Japanse anime-televisieserie Fullmetal Alchemist: Brotherhood waren mijn grootste inspiratiebronnen. Bij de laatste raakte het verhaal mij zo dat ik vanaf dat moment zelf een verhaal wilde gaan maken.’
Een jaar hard werken resulteerde uiteindelijk in het boek Het eiland van magie.
De fantasieën van Liam waren op papier werkelijkheid geworden.

‘Als Lloyd een functie als detective aangeboden krijgt, zal hij samen met zijn nieuwe collega’s een geheimzinnige organisatie moeten stoppen, die alles willen opofferen om de huidige machthebbers te vernietigen. Lloyd zal alles doen wat hij kan om de vrede op het eiland te bewaken, maar zal hij de waarheid achter alles kunnen verdragen?’

Favoriete personage
In het boek opereren vier detectives die allemaal hun eigen doel hebben, wat hen uniek maakt. Van hen is Millie Darkbell het favoriete personage van de jonge auteur. ‘Millie is misschien niet de hoofdpersoon van het boek, maar ze maakt wel een groei door in het boek. Millie is een heel vaardig meisje, dat altijd kalm blijft en erg slim is, maar niet met mensen buiten haar omgeving kan samenwerken. De weg om met de andere detectives te leren samenwerken is misschien lang voor haar, maar ook zij heeft haar eigen doel dat ze wil bereiken,’ licht hij toe.

Liam volgt momenteel de opleiding onderwijsassistent aan het ROC en wil daarna de PABO doen. Hij wil daarnaast wel blijven schrijven.
Over zijn nieuwe boek blijft hij geheimzinnig: ‘Amstelveners kunnen een groot avontuur, vol met wendingen en een groot mysterie verwachten.’

De legende van de kristallen – Het eiland van magie is op donderdag 16 juli verschenen bij Uitgeverij Boekscout.