Lezing en kinderworkshop over Roy Lichtenstein in Museum JAN

AMSTELVEEN – Het is vakantietijd en gelukkig mag Museum JAN weer activiteiten organiseren. Uiteraard volgens de RIVM richtlijnen. Door bij lezingen een inloop van een half uur (incl. koffie en thee) in te plannen + gebruik te maken van vaste zitplekken lukt het goed om overal 1,5 meter afstand te houden en alles veilig en ontspannen te laten verlopen. Op zaterdag 1 augustus organiseert het museum een lezing over Roy Lichtenstein en op zondag 9 augustus een workshop. 

LEZING ROY LICHTENSTEIN
Roy Lichtenstein (1923-1997) is een de bekendste kunstenaars in de Amerikaanse popart. Van afbeeldingen uit stripboeken, advertenties en beroemde moderne schilderijen maakte Lichtenstein sterke uitvergrotingen in heldere kleuren op doek en papier. Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend praat zaterdag 1 augustus kunstliefhebbers bij over het leven en werk van popart kunstenaar Roy Lichtenstein.

Zaterdag 1 augustus lezing Roy Lichtenstein
Lezing 17.00 – 18.00 uur.
Inloop 16.30: In verband met de spreiding van het aantal personen is de inloop vanaf 16.30. U krijgt koffie of thee aangeboden en kunt plaatsnemen op de gereserveerde plekken.
Kosten: 5 euro per persoon (excl. entreekaart museum)
Aanmelden: Stuur een mailtje naar rsvp@museumjan.nl om u aan te melden. In verband met de 1,5 meter opstelling hebben we maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reageer snel!
______________________________________________

KINDERWORKSHOP ‘POP ART’ ZELFPORTRET
Als je POP ART zegt, dan zeg je Roy Lichtenstein. Zijn schilderijen met felle kleuren en honderden stippen zijn wereldberoemd. Wil je zelf stipje voor stipje kunst maken? Neem zondag 9 augustus een foto van jezelf mee naar Museum JAN en kom bij ons een verbluffend mooi zelfportret in popart stijl maken!

Zondag 9 augustus – Kindeworkshop ‘Pop Art zelfportret’
Tijd: 11.00 – 12.30 uur.
Graag opgeven via educatie@museumjan.nl
Kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar zijn welkom. Opgeven vooraf is noodzakelijk via educatie@museumjan.nl. Wees er snel bij want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Graag naam, leeftijd en mobiel telefoonnummer vermelden. Voor de kinderen zijn aan de workshop geen kosten verbonden; begeleiders betalen de normale museumtoegang en kunnen ondertussen de tentoonstelling bekijken.
______________________________________________