Lezing in CRASH Museum: Jan Dörsch over Nederlands-Indië

AALSMEERDERBRUG – Op 15 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat de Japanners capituleerden. Daarom staat de gehele maand augustus in het teken van Nederlands Indië. De oorlog in Zuidoost-Azië wordt wel ‘De Vergeten Oorlog’ genoemd. CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 wil een bijdrage leveren aan het in stand houden van de herinnering aan wat er in Nederlands-Indië is voorgevallen.

De eerste bijdrage is een lezing door Jan Dörsch over zijn herinnering aan Nederlands-Indië. Jan is in 1939 geboren in de Midden-Javaanse kustplaats Semarang. Hij heeft zijn gehele leven informatie verzameld over het leven in het kamp en daarna. Hij vertelt daar graag en boeiend over.

Als gevolg van de beperkingen die zijn opgelegd ingevolge de COVID-19 richtlijnen, kunnen een beperkt aantal toehoorders worden toegelaten. Daarom zal Jan zijn verhaal op 8 augustus twee keer vertellen, de eerste sessie is om 11:00 uur en de tweede sessie is om 13:00 uur. Bezoekers van het museum en een van de lezingen moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum. Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum.

Er zullen meer activiteiten in augustus worden georganiseerd waaronder en expositie over Nederlands Indië. Daarover binnenkort meer.

De toegang bedraagt € 6,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een consumptiemuntje gratis. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang. Het museum is op zaterdag en de tweede zondag van de maand geopend van 11:00 tot 16:00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout).

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40- ’45 kunt u de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.