Makkelijker overstappen met Amsteltram op station Zuid

 De Amsteltram gaat stoppen op de halte aan de Parnassusweg. Via deze halte is de overstap korter voor reizigers die op de trein willen overstappen. “Dit is goed nieuws voor passagiers van de Amsteltram die via station Zuid verder willen reizen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Sinds het verdwijnen van de oude lijn 51 door Amstelveen heeft de gemeente ingezet op goede overstapmogelijkheden op Zuid. “Het gaat vooral om comfort, een goede aansluiting en korte afstanden, maar ook sociale veiligheid is natuurlijk belangrijk,” zegt Ellermeijer. “Het stoppen van de Amsteltram op de Parnassusweg is in het kader hiervan een goede ontwikkeling.”

Door de vertraging van de Zuidasdok is de bouw van de geplande eindhalte van de Amsteltram aan de Schönberglaan vertraagd. Daarom neemt de Vervoerregio Amsterdam (VRA) maatregelen om de aankomst op station Zuid te verbeteren.

Er is onderzoek gedaan naar alternatieven om een langdurige tijdelijke situatie te creëren waarmee de verwachte knelpunten in doorstroom, capaciteit, comfort en veiligheid bij de Strawinskylaan zijn op te lossen. De halte op de Parnassusweg bleek een goede oplossing om de overstap op de trein te faciliteren. De halte bij de Parnassusweg wordt op korte termijn al aangelegd.

De verkeersituatie op de Strawinskylaan nabij station Zuid wordt hiermee ontlast, maar moet verder verbeterd worden. De Vervoerregio zoekt voor een langere periode een oplossing voor de eindhalte van de Amsteltram totdat Zuidasdok gereed is.