UPDATE: Politie-onderzoek in weiland Cateringweg Schiphol

SCHIPHOL – Op de Cateringweg op Schiphol zijn maandagavond even voor 21:00 uur de brandweer en Koninklijke Marechaussee een onderzoek gestart in een weiland. Het onderzoek is gestart na een eerdere melding. De marechaussee en de brandweer waren gisteravond op zoek naar een object dat volgens de melding uit het landingsgestel van een vliegtuig zou zijn gevallen.

Tegen het einde van de middag meldde een voorbijrijdende automobilist dat hij iets uit het landingsgestel had zien vallen. Dat object lijkt in ieder geval niet afkomstig van het vliegtuig zelf; de Veiligheidsregio Kennemerland laat weten dat een onderzoek naar een eventueel technisch mankement van het toestel niets heeft opgeleverd.

Tot op heden heeft de marechaussee niets gevonden. Aan de andere kant van het veld zoekt de veiligheidsregio naar het object met onder meer duikers. Ook daar is tot nu toe nog niets gevonden.

Foto’s: VTF / Vivian Tusveld