Sporting Martinus trapt af met regionaal toernooi voor selectie-elftallen

 Sporting Martinus schiet na de lockdown direct uit de startblokken en organiseert op 19, 20 en 22 augustus een voorbereidingstoernooi voor een aantal 1e elftallen en onder 23 teams. Woensdagavond 19 augustus spelen de O23 teams hun eerste twee poulewedstrijden, donderdagavond 20 augustus de 1e elftallen en op de slotdag zaterdag 22 augustus spelen alle teams hun derde poulewedstrijd én een kruisfinale.

Het toernooi vindt deze zomer voor de eerste keer plaats als opvolger van het jarenlang gespeelde Amstelveens Voetbal Kampioenschap. Nadat enkele Amstelveense teams afhaakten en bij Sporting Martinus een O23 elftal werd geformeerd is besloten tot het organiseren van een nieuwe toernooivariant met een meer regionaal karakter. Bij een vernieuwd toernooi hoort een nieuwe naam en dus is het toernooi vernoemd naar een clublegende uit het verleden, Rob Umbgrove. Umbgrove (overleden in 2011) is ruim 45 jaar overal, altijd en voor iedereen binnen Sporting Martinus actief geweest.

Deelnemers in de O23 categorie zijn Sporting Martinus, Alliance ’22, Legmeervogels en Buitenboys, vanaf september allen uitkomend in de 3e divisie. In de categorie 1e elftallen nemen naast organisator Sporting Martinus zondag 1 (3e klasse) de tweedeklassers AMVJ zaterdag 1, Roda ’23 zondag 1 en Pancratius zondag 1 deel. In beide categorieën een mooi deelnemersveld!

Het toernooi past mooi in het voorbereidingsprogramma van alle teams. Alle wedstrijden duren twee keer 25 minuten, staan onder leiding van KNVB scheidsrechters. In het kader van de opbouwfase en trainers die veel verschillende spelers aan het werk willen zien, mag er maximaal gewisseld worden.

Alle wedstrijden worden gespeeld op het terrein van Sporting Martinus. Liefhebbers die na een lange periode zonder voetbal benieuwd zijn naar de nieuwe selecties van hun club zijn van harte welkom. Vanzelfsprekend worden daarbij met én voor elkaar maximaal de corona-richtlijnen die nog altijd binnen de versoepeling van maatregelen van kracht zijn.

Het complete wedstrijdprogramma is te zien op https://www.sportingmartinus.nl/opvolger-amstelveen-toernooi-rob-umbgrove-toernooi-voor-selectie-elftallen/