Studenten Uilenstede komen met Gladiolen-actie voor ‘Make a Wish’

AMSTELVEEN – Enkele studenten van Uilenstede verkopen begin juli gladiolen. Voor elke verkochte bos bloemen gaat de helft van het bedrag naar ‘Make A Wish’. Deze organisatie krijgt een glimlach op de gezichten van vele ernstig zieke kinderen door zich in te zetten voor hun wensen. Deze kinderen strijden vaak voor hun gezondheid.

De gladiool heeft een uiterst heroïsche betekenis, wat zwaard betekent. De bloem staat voor kracht, overwinning en trots. De organisatie is trots op alle studenten die in coronatijd zijn doorgegaan en zich betekenisvol hebben ingezet voor anderen. De betekenis gaat helemaal terug tot de Romeinse tijd. Toen vochten gladiatoren in de arena letterlijk om de dood of de gladiolen.

Als een gladiator won, werd hij bedolven onder gladiolen. De organiserende studenten willen Uilenstede overladen met gladiolen. Daar kunnen de studenten dan zelf van genieten, de kweker wordt er mee geholpen, maar belangrijker: ze zetten zich in voor ‘Make a wish’.

Dit is een organisatie die een glimlach op de gezichten tovert van vele ernstig zieke kinderen door hun wensen in vervulling te laten gaan.

Bestel voor donderdag 9 juli, vóór 12.00 uur een of meerdere bossen gladiolen. Ze kosten € 2,50 per bos. De bestellingen kunnen naar André van der Galiën, 06-21465316, info@dekasuilenstede.nl.

Zo helpen we samen een droom van een kind werkelijkheid te worden.