Verdere verbetering OV-netwerk Amstelveen

 Bushalte Grote Beer blijft in stand, ook nadat vanaf december de nieuwe Amsteltram (lijn 25) gaat rijden. Vanaf 13 december rijdt lijn 199 door naar ziekenhuis Amstelland en busstation Amstelveen. Dat is opgenomen in het Vervoerplan 2021 van de Vervoerregio Amsterdam (VRA) en Connexxion.

“Goed nieuws voor Amstelveen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Deze wijzigingen zijn een verdere verbetering van het openbaar vervoer in Amstelveen. Het is mooi dat we deze stappen hebben kunnen zetten in goed overleg met de VRA en Connexxion.”

Halte Grote Beer
De halte Grote Beer werd eind vorig jaar tijdelijk in ere hersteld tot groot genoegen van omwonenden en de gemeente. “In het vervoerplan 2021 staat nu dat de halte gehandhaafd blijft”, zegt Ellermeijer.

Buslijn 199
Met het doorrijden van lijn 199 naar het ziekenhuis en het busstation Amstelveen blijft Westwijk verbonden met het ziekenhuis als de tijdelijke buslijn 551 vervalt wanneer de Amsteltram rijdt. Ook wordt de wijk Groenelaan met de 199 beter aangesloten op het OV-netwerk in Amstelveen en met Schiphol. “Dat is een grote verbetering van de wijkbediening door openbaar vervoer in Amstelveen”, meent Ellermeijer.

Voor de toekomst blijft de gemeente in overleg met de VRA en Connexxion over fijnmazigheidsoplossingen. “Vooral de wijk Kostverloren is nu van belang”, zegt Ellermeijer. “Hier rijdt nu geen bus en de afstand met het huidige OV is nog te groot.”