Vierde editie Jonas Ohlsson’s Summerschool binnenkort in Cobra Museum

 De vierde editie van Jonas Ohlsson’s Summerschool in het Cobra Museum gaat op maandag 20 juli van start. Dit jaar staat de summerschool in het teken van de Surrealisten. Speciale gast is de talentvolle en gelauwerde kunstenares Raquel van Haver.

De surrealisten waren geobsedeerd door het onderbewustzijn. Zij zagen het onderbewuste als een puur, opwindend, wonderlijk, gevaarlijk universum; vrij toegankelijk voor kinderen en gekken, maar gesloten en onbereikbaar voor de rest van ons – geblokkeerd en ingetogen als we zijn door onze innerlijke beveiligers genaamd logica, goede smaak, zelfkritiek en goede zeden.

DADA, de surrealisten en Cobra waren voorvechters van de bevrijding van de geest. Zij stonden vrije samenlevingen voor in politieke, mentale en spirituele zin door beoefening van kunst en cultuur.

In deze Summerschool leer je om de deur naar jouw fantasie en verbeeldingskracht te openen. Je gaat aan de slag met surrealistische technieken zoals cadavre exquis, samenwerken, muziek en trance. Je gaat vier en een halve dag gezamenlijk en individueel tekenen. Op de laatste dag van de Summerschool, op vrijdag, wordt het werk van alle deelnemers geëxposeerd.

Jonas Ohlsson (1967, Örebro, Zweden) is tekenaar en maker van installaties en objecten. Ook componeert hij muziek, schrijft hij teksten en treedt hij op als Blodfet & DJ Lonely. Zijn kunst is net zo veelzijdig als zijn kunstenaarspraktijk. Naast muziek, provocatie en humor zijn belangrijke thema’s in zijn werk seks, drugs, politiek, geschiedenis en straatcultuur. Ohlssons achtergrond in de elektronische muziek dringt door in zijn artistieke proces, waar een grote rol is weggelegd voor intuïtie en vrije associatie.

Jonas Ohlsson’s Summerschool “Class of twentytwenty” vindt plaats van 20 tot en met 24 juli in het Cobra Museum. Meer informatie: Cobra Museum