Vrijwilligers schooltuinen in zonnetje gezet

AMSTELVEEN – De Amstelveense schooltuinen zijn sinds 15 juni weer open. Reden voor burgemeester Tjapko Poppens om langs te gaan en een kijkje te nemen. Een groep kinderen van de Parcival-school sloot gister hun seizoen af. Ze lieten de burgemeester zien hoe je sla moet oogsten en gingen daarna soep maken. Ook werden vrijwilligers Eduard Vergne en Theo Rijbroek in het zonnetje gezet.

Vanwege de coronamaatregelen waren de schooltuinen gesloten. Deze twee vrijwilligers hebben in die tijd al het werk in de tuinen gedaan dat de schoolkinderen normaliter doen. Het was een flinke klus, maar daardoor gaat niet het hele schooltuinseizoen verloren. De kinderen kunnen nu weer lekker aan de slag in hun tuintjes.

Schooltuincomplexen in Amstelveen
De gemeente Amstelveen heeft vier schooltuincomplexen, waar ongeveer 600 kinderen via hun school wekelijks de handen uit de mouwen steken. Spitten, planten, oogsten en natuurlijk eten uit eigen moestuin. Ook in hun vrije tijd kunnen kinderen terecht op de Amstelveense schooltuinen en een eigen tuintje aanleggen. De werkzaamheden vinden plaats onder leiding van de schooltuinleider in samenwerking met vrijwilligers. Zonder hun hulp zijn de lessen op de schooltuinen niet mogelijk. Het seizoen duurt van 30 maart tot de herfstvakantie.