Weer recreatief zwemmen in De Meerkamp

AMSTELVEEN – Door de verruiming van de Coronamaatregelen kunnen recreanten deze zomer weer verkoeling zoeken in het buitenbad van De Meerkamp. Het uitgangspunt blijft het protocol verantwoord zwemmen, dat goedgekeurd is door de brancheorganisatie zwembaden en het ministerie van SZW. Het protocol bestaat uit veiligheidsregels, hygiëneregels en een online reservering vooraf. Vanaf maandag 6 juli is er in het buitenbad plaats voor maximaal 300 bezoekers in een blok van 2,5 uur.

“We hopen zoveel mogelijk recreanten de kans te geven om lekker te komen zwemmen binnen de gestelde regels”, aldus Marcel van Vendeloo, manager van De Meerkamp. “Daarom moet je deze zomer online reserveren voor je komt zwemmen. Ons nieuwe reserveringssysteem laat maximaal 300 bezoekers per blok toe. Zo weet je als bezoekers zeker dat er plek is.”
“Ik ben blij dat we eindelijk weer open kunnen voor recreanten. De bezoeker zal extra moeten opletten op de 1,5 meter regel en de aanwijzingen van de medewerkers, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit eigenlijk als van nature zal gaan. We willen uiteindelijk allemaal gewoon lekker relaxed zwemmen en dat kunnen we alleen als we het samen doen,” voegt van Vendeloo toe.

Daarnaast vergroot De Meerkamp het aantal mensen dat kan komen banen zwemmen. Marcel van Vendeloo: “In de plaats van zes banen met één persoon per baan, gaan we over op drie bredere banen met acht personen per baan. Dat is een verviervoudiging en dat is nodig want de vraag naar het banen zwemmen is groot. Met één persoon per baan zitten we op bepaalde tijden snel vol”. Het maximum van twee keer per week reserveren wordt hiermee losgelaten. De dagelijkse banenzwemmer kan zijn ritme weer oppakken.

Op de website van De Meerkamp www.meerkamp.nl kan de bezoeker vooraf aan het zwembadbezoek reserveren. Daar staat ook een uitgebreid overzicht van de veiligheidsregels.