Zomerschool stimuleert samen spelen en leren

AMSTELVEEN – De Amstelveense zomerschool opent op maandag 6 juli haar deuren. Op het programma staan lessen in theater, techniek, kunst, cultuur en sport. Door de coronacrisis zaten kinderen veel thuis, zagen geen klasgenoten en gingen niet naar de sportclub. Dit gebrek aan sociale interactie is sommige kinderen erg zwaar gevallen. Voor hen organiseert de gemeente deze zomerschool.

Frank Berkhout wethouder Jeugd en Onderwijs: ‘Met leeftijdgenootjes samen leren en spelen, die interactie is voor ieder kind belangrijk. Daarom hebben we, met behulp van de scholen, kinderen uitgenodigd voor wie dit steuntje in de rug in hun sociaal emotionele ontwikkeling welkom is. Deze zomerschool organiseren we kosteloos. Een week lang zorgeloos genieten voor kinderen is dankzij veel partners mogelijk gemaakt.’

Verschillende aanbieders zoals de bibliotheek, de Buitenspeelbus, kunstenaars vanuit Platform C en Robotwise helpen mee om de kinderen een afwisselend programma aan te bieden. Zo kunnen kinderen aan de slag met robots, zijn er theaterlessen, leren ze schetsen en schilderen en leren ze om digitaal hun verhaal te vertellen en schrijven.

De zomerschool is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de schoolbesturen Amstelwijs en Amstelland. Aanmelding heeft plaatsgevonden via de scholen.