A.S.V. de Poelster organiseert schaatsbootcamp

 De zomer is nog niet voorbij en aan schaatsen in de winter wordt nog niet gedacht. Maar toch, straks in het najaar stappen velen weer het ijs op. Weliswaar vaak met een goede conditie en genoeg kracht maar dan valt het tóch tegen. Waar is mijn snelheid? Waarom ben ik zo snel moe? Vragen waar Schaatsvereniging De Poelster graag antwoord op geeft tijdens een schaatsbootcamp in september en oktober.

Hoewel conditie en kracht bij het schaatsen een grote rol spelen zijn stabiliteit, coördinatie en techniek dé basispijlers voor het schaatsen. En wanneer kun je deze het beste ontwikkelen? Juist nú, in de voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen. Daarom organiseert schaatsvereniging De Poelster een schaatsbootcamp speciaal óók voor beginnende schaatsers. Onder begeleiding van twee professionele KNSB trainers wordt gewerkt aan de drie basispijlers van het schaatsen: stabiliteit, coördinatievermogen en techniek.

Vervolgens zullen er in aansluiting op deze trainingen ook bootcamps op het ijs georganiseerd gaan worden. Meer informatie hierover volgt binnenkort op de website van De Poelster.

De bootcamps worden gehouden bij de natuurijsbaan op de noordelijke Poeloever, gelegen naast het gemeentehuis en vlak bij het clubgebouw van schaatsvereniging De Poelster. Verder komt er als extra bonus, na de laatste training, in de eerste week van oktober een mogelijkheid om het ijs daadwerkelijk al te betreden tijdens de speciale pré-openingsweek van de Jaap Edenbaan. Dit uiteraard indien het weer dat dan toelaat.

Dus wilt u dit jaar beter voorbereid het ijs op? Of bent u een beginnende, onervaren schaatser en wilt u een goede start maken? Meld u aan voor vier trainingen van anderhalf uur op de zaterdagochtenden van 12, 19, 26 september en 3 oktober. Deze trainingen beginnen om 9.30 uur of 11.00 uur. Bij de groepsindeling zal zoveel mogelijk met uw voorkeur rekening worden gehouden.

De kosten zijn € 15,–. Hiernaast zijn sportkleding en -schoenen wel een vereiste. Alle inwoners van Amstelveen en omliggende gemeenten zijn van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op www.poelster.nl . Aanmelden kan onder vermelding van uw voorkeurstijdstip via poelsterzomertraining@poelster.nl