Achtervolging Kennemerduinen Amstelveen

AMSTELVEEN – Aan de Kennemerduinen in Amstelveen Westwijk is dinsdagavond een achtervolging geweest.

Die avond surveilleerden rond 20.30 uur twee politieagenten door Westwijk. Ze zien dan op Gaasterland een bromfiets rijden die een overtreding pleegt. De agenten willen de bromfiets controleren en rijden achter hem aan. Nog voordat zij een stopteken kunnen geven gaat de bromfiets er op hoge snelheid vandoor. Tijdens het rijden door de wijk pleegt de bromfietser meerdere overtredingen. Ook gooit hij tijdens de achtervolging zijn helm in de richting van het politievoertuig. Uiteindelijk komt de bromfietser ten val op Westduinen, maar gaat er te voet vandoor.

Op Eyckenstein wordt de verdachte ingehaald door agenten te voet en met auto’s en wordt hij uiteindelijk aangehouden. Tijdens de achtervolging te voet gooide de verdachte een zwart voorwerp in de bosjes en raapte deze naderhand weer op. Omdat de agenten vermoedden dat dit een vuurwapen kon zijn, hebben zij hun vuurwapen op de verdachte gericht. Uiteindelijk is er geen vuurwapen aangetroffen. Een politiehond heeft zowel naar een vuurwapen en mogelijk drugs gezocht, maar deze werden niet gevonden.

De verdachte is overgebracht naar het bureau ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie. Hij wordt verdacht van overtreding van artikel 5 Wegenverkeerswet (gevaarlijk rijgedrag), het rijden onder invloed en het vervoer van inbrekerswerktuigen.

Tijdens en na afloop van de achtervolging werden de agenten erg geholpen door vele inwoners van Westwijk.

Bron: Facebook Politie Amstelveen
Foto: VTF – Laurens Niezen