Ajax-trainingskamp strijkt neer bij FC Aalsmeer: “De echte Ajaxbeleving voor de kinderen”

AALSMEER – Honderden kids uit het hele land zijn naar Aalsmeer afgereisd om, ondanks de hitte, nóg beter te leren voetballen. Ajax organiseert bij de amateurvereniging FC Aalsmeer deze week een trainingskamp. “Een schaar aanleren, een Zidane, een Frenkie de Jong, dat soort bewegingen.”

Onder de begeleiding van eventmanager Mecit Koca en zijn team leren de kinderen om in ‘Ajax-stijl’ te voetballen. “De echte ajaxbeleving voor de kinderen. Respect hebben voor elkaar, samenwerken, discipline, winnaarsmentaliteit. Op het veld trainen als Ajacieden, ook met dit warme weer.”

Passen, schieten, zweten
Het is een snikhete dag en er staat nauwelijks wind op het Aalsmeerse sportpark. Gelukkig heeft de organisatie voor genoeg verkoeling gezorgd. De kinderen drinken extra veel water en bij ieder trainingsgroepje staat een emmer met water en een spons om het hoofd koel te houden. “Het is superwarm, dertig graden”, aldus één van de jochies.

Voor sommigen is deze voetbalvierdaagse de aftrap van het nieuwe seizoen. Door de coronacrisis hebben velen lang voor de zomerstop niet kunnen trainen. Wat heb je dan, na een half jaar niet voetballen, het meeste gemist? “Toch wel de partijtjes. Dat heb ik wel gemist. Ik heb heel lang niet gevoetbald in de vakantie en dan krijg je nu eindelijk weer de mogelijkheid.”

Dit is een artikel van NH Nieuws.