Bachcantate met publiek in Kruiskerk

AMSTELVEEN – In de Kruiskerk wordt op zondag 16 augustus een muzikale vesper gehouden die weer in de kerk meegevierd kan worden. Twee cantates, een van Johann Sebastian Bach en een van Dieterich Buxthude, worden uitgevoerd door Het Bach Ensemble Amsterdam onder leiding van Paulien Kostense. Vanwege de 1,5 meter kunnen er niet heel veel mensen komen luisteren en bent u verplicht zich van tevoren aan te melden. 

In deze vesper wordt de cantate Der Herr denket an uns (BWV 196) uitgevoerd, een vroege cantate van J.S.Bach hoogstwaarschijnlijk gemaakt voor een huwelijk. Het is een kleine cantate die voor uitvoering in kleine bezetting geschreven is. Van Dieterich Buxtehude wordt de cantate Alles was ihr tut mit Worten oder mit Werken (BuxWV 4) uitgevoerd, een prachtig voorbeeld van barokke architectuur met veel muzikale tekstuitbeelding: een kolfje naar de hand van de jonge en enthousiaste zangers en spelers van het Bach Ensemble Amsterdam. Henk Trommel is organist, ds. Niek Scholten liturg. U bent van harte welkom bij deze vesper, in de Kruiskerk of bij u thuis!

Aanmelden kan via: aanmelden@kruiskerk-amstelveen.nl, via cantate@kruiskerk-amstelveen.nl of via het aanmeldingsformulier op de website van de kerk. U krijgt een bevestiging. Mocht het vol zijn of als daar uw voorkeur naar uitgaat, kunt u de vesper ook thuis vanaf 16.30 uur via de website van de Kruiskerk Amstelveen bekijken www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen.