BbA schenkt taart voor monnikenwerk vrijwilligers Urbanuskerk

 Twintigduizend stenen weken, wassen, bikken, slijpen en schuren. Dat is wat het tiental vrijwilligers als volleerde professionals dag in dag in hun overdekte buitenruimte achter de Urbanuskerk doen. Dit doen zij nu maandenlang om al die stenen gebruiksklaar te maken, zodat deze kunnen worden hergebruikt bij de wederopbouw van de Urbanus.

“Een monnikenwerk”, zo constateerde bbA raadslid Ewa Petiet, die samen met haar collega Ruud Kootker afgelopen woensdag de groep in het zonnetje kwam zetten met een bedank taart. “Burgerbelangen Amstelveen maakt zich sinds haar oprichting meer dan 25 jaar geleden al sterk voor het behoud van een karakteristiek en monumentaal Amstelveen. De Urbanuskerk maakt daar een uniek en onlosmakelijk deel van uit. Dat na de tragische brand er met zoveel elan en enthousiasme aan de wederopbouw wordt gewerkt verdient alle respect. Vandaar deze taart.”

De taart werd door de aanwezige vrijwilligers John Zitvast, Piet Gijse, Cees de Koning, Nico Kragtwijk, Toon Lichtenberg en Andre van den Berg in dank aanvaard. Maar daarna togen de heren weer snel aan het werk; er moeten nog een tweeduizend stuks door hun handen. En dan? “Dan ligt er vast wel weer een nieuwe opdracht voor ons klaar”, was het veelzeggende antwoord.