Beleef Amstelveen met de fiets!

 Gemeente Amstelveen organiseert samen met een aantal partners op zaterdag 19 september vier bijzondere fietstours door de stad. Alle routes hebben een eigen thema met verschillende tussenstops. De fietstours zijn onderdeel van Beleef Amstelveen, een nieuwe website met als doel bewoners en bezoekers te inspireren over het veelzijdige en verrassende aanbod van Amstelveen. De keuze bestaat uit een Culinaire rit, een Cultuurtocht, een Natuurtour en een Kids avontuur.

Culinair proeven in de keuken van Brasserie Paardenburg, een rondleiding in Museum Jan, een wandeling in de groene Wijngaard De Amsteltuin en een goochelaar in het Poppentheater. Zomaar een greep uit het programma van de fietstours. De tour wordt begeleid door een gids. Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken): “We zetten Amstelveen met deze fietstours op een unieke én actieve manier op de kaart voor onze eigen inwoners en voor nieuwsgierige bezoekers uit de regio. Amstelveners en bezoekers kunnen, ondanks de Corona beperkingen, hierdoor toch nieuwe dingen ontdekken én wat leuks beleven in Amstelveen. Al onze partners die dit mede mogelijk maken wil ik hartelijk bedanken voor hun medewerking.”

Nieuwe website beleefamstelveen.nl
Sinds een paar jaar zet gemeente Amstelveen samen met haar 400 partners in de stad in op betere promotie van Amstelveen richting bewoners en bezoekers. Met de lancering van de nieuwe website beleefamstelveen.nl deze zomer en de bijbehorende social media-kanalen worden de thema’s culinair, cultuur, natuur en shoppen belicht en wordt het vrijetijdsaanbod beter onder de aandacht gebracht. Prominent onderdeel is de Uitagenda waarin per dag of periode te zien is wat er te doen is in de stad. Dit in combinatie met de dagelijkse tips of Instagram en Facebook. U kunt dus ook buiten deze fietstochten kijken wat er te doen is in Amstelveen.

Mee fietsen?
Inschrijven kan vanaf maandag 24 augustus. Ga naar beleefamstelveen.nl en schaf tickets aan voor deze unieke beleving. Vanwege de Corona maatregelen is het aantal deelnemers per tour beperkt, dus doe het snel! De kosten voor deze fietstochten kunt u lezen op de site beleefamstelveen.nl. Het evenement houdt rekening met de geldende coronaregels.

Gemeente Amstelveen streeft ernaar om haar events toegankelijk te maken voor iedereen. Neem gerust contact met ons op (via de website: beleefamstelveen.nl) als je vragen hebt over jouw deelname.