Bij kans op onweer zijn speelbadjes niet open

AMSTELVEEN – Voor de allerkleinsten zijn er in Amstelveen zeven speelbadjes waarvan de gemeente er zes beheert. Bij droog weer en een buitentemperatuur van 21 graden of hoger worden de gemeentelijke speelbadjes met water gevuld. Tenzij er kans op onweer is, zoals vandaag.

De gemeente hanteert hiervoor een nauwkeurige weerapp en bekijkt dit per dag. Zoals het er nu naar uitziet, zijn de badjes morgen ook dicht. Voor de veiligheid van onze (jongste) inwoners. Bij twijfel kunt u contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer (020) 540 49 11. Normaal gesproken starten medewerkers van de gemeente om 07.00 uur met het schoonmaken van de badjes en gaan vervolgens tussen 08.00 en 12.00 uur per locatie het badje vullen. De speelbadjes zijn dan van 12.00 tot 18.00 uur gevuld met water. Hopelijk vermindert de kans op onweer snel. Ouders en begeleiders let op, houd 1,5 meter afstand tot elkaar.