Chique krimi ‘Der Fall Collini’ te zien in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – In Der Fall Collini stuit een jonge advocaat op een samenzwering wanneer hij een brute moordzaak onderzoekt. Dagblad Trouw noemt de film ‘een chique krimi met historisch gewicht’. Der Fall Collini is vanaf vrijdag 21 augustus te zien in Cinema Amstelveen. 

Wanneer de jonge advocaat Caspar Leinen een spectaculaire zaak toegewezen krijgt, blijkt het slachtoffer een oude bekende van hem te zijn. Maar waarom vermoordde zijn cliënt, de zeventigjarige Fabrizio Collini, deze vooraanstaande industrieel? Terwijl Collini blijft zwijgen over zijn motieven raakt Caspar steeds dieper betrokken in de zaak en wordt hij niet alleen met zijn eigen verleden geconfronteerd, maar stuit hij ook op een van de grootste gerechtelijke schandalen uit de Duitse geschiedenis, eentje die veel mensen liever verborgen hadden gehouden.

Regie: Marco Kreuzpaintner
Met: Franco Nero, Elyas M’Barek, Alexandra Maria Lara, Stefano Cassetti e.a.
Overig: boekverfilming, drama, thriller, crime | 2019 Duitsland
Duur: Circa 145 minuten incl. pauze
Kijkwijzer:   

Vanaf vrijdag 21 augustus (aanvang 19.15 uur) te zien in Cinema Amstelveen.