Culturele fietsroutes naar het Cobra Museum

AMSTELVEEN – Een museumbezoek begint wanneer je de deur uitstapt. Het Cobra Museum wil graag bijdragen aan een onvergetelijke ervaring, dus als je in (de buurt van) Amsterdam woont, moedigt het Cobra je aan om naar Amstelveen te fietsen en een avontuur te beleven waarbij stad, natuur en cultuur een rol spelen. 

Als je vanuit Amsterdam komt, kom je onderweg naar het museum een aantal culturele highlights, duurzame winkels of mooie groene gebieden tegen. Het Cobra Museum heeft drie verschillende routes gemaakt die je gemakkelijk kunt scannen. Kies de route die jou het beste past. Ze zijn op maat gemaakt om de bezoekers de beste ervaring te geven.

De Groene Route (35 min). Dit is de kortste route, die begint op het Museumplein in Amsterdam. Het heeft vier haltes die cultuur met natuur verbinden. Als je tulpenvelden, gigantische Picasso-beelden en prachtige groene gebieden wilt zien, dan is dit jouw route.

De Culturele Route (53 min). Deze route voert langs een groen pad dat belangrijke architectonische hoogstandjes uit Amsterdam presenteert. Dit is een aanrader voor zowel Nederlandse als buitenlandse bezoekers die zich willen verdiepen in de Nederlandse moderne cultuur.

Duurzame winkelroute (57 min.). Het museum wil haar bezoekers inspireren om zo duurzaam mogelijk te zijn, daarom biedt zij ook een route aan die je naar vier unieke winkels brengt die allemaal duurzaamheid centraal hebben staan. Het museum raadt je aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met deze route als je voor sluitingstijd van het museum wilt arriveren!

Kom je op een e-bike? Je kunt je fiets opladen bij het museum!

De QR- codes van de drie route zijn te scannen via de pagina Bezoek het Cobra Museum op de fiets.