UPDATE: Fietstocht Gio (9) tussen wilde dieren brengt ruim duizend euro op voor bedreigde cheetahs

AMSTELVEEN – De 9-jarige Gio uit Amstelveen beleefde een avond waar veel leeftijdsgenoten alleen maar van kunnen dromen. De jonge held fietste zaterdagavond zo veel mogelijk rondjes tussen de wilde dieren in Safaripark Beekse Bergen. Met zijn actie heeft hij 1160 euro opgehaald voor bedreigde cheetahs. 

Gio is al zijn leven lang een grote dierenvriend. Eerder zamelde hij al geld in voor het WNF en het NWC van Freek Vonk. Sinds anderhalf jaar zet hij zich ook in voor Stichting Wildlife. Hij zamelt geld in om via deze organisatie dieren te adopteren en heeft inmiddels zo al zeven soorten kunnen helpen.

Nu is het nog maar één nachtje slapen tot de grootste actie die hij tot nu toe heeft gevoerd. Een uur lang tussen de wilde beesten fietsen, dwars door Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Hij komt in actie voor de cheetah’s omdat dit zijn favoriete dier is. “Een cheetah kan een zebra inhalen en meteen vangen.”, zo vertelt Gio.

Beschermen
Met de sponsorfietstocht, die plaatsvond na sluitingstijd van het park, wilde hij geld ophalen voor de Cheetah Conservation Botswana. Deze organisatie heeft als doel de populatie jachtluipaarden van dit Afrikaanse land te beschermen door middel van wetenschappelijk onderzoek, outreach programma’s en natuureducatie. “Die houden dan de slechteriken tegen die ze willen vangen en als huisdier willen houden.”, zoals Gio het zelf uitlegt.

Tussenstand
De teller voor Gio’s sponsoractie stond voor de fietstocht op 975 euro. Dit is inclusief de 139 euro opbrengst die Gio vorig weekend inzamelde door statiegeldflessen in te zamelen en zelfgemaakte artikelen zoals sleutelhangers en magneten te verkopen in zijn eigen pop-up winkeltje.