Handhavingsactie smoort illegale feesten Ouderkerkerplas in de kiem

OUDERKERK A/D AMSTEL – Samen met het Groengebied en de politie heeft de gemeente Ouder-Amstel in de nacht van zaterdag 22 augustus een handhavingsactie bij de Ouderkerkerplas uitgevoerd. Auto’s werden gecontroleerd op aanwezigheid van geluidsapparatuur. Met succes. 21 auto’s passeerden de controle, twee auto’s werd toegang tot het gebied geweigerd. Een kleine 40 auto’s maakten al rechtsomkeer voor de controlepost. Voor fietsers en voetgangers bleef het gebied vrij toegankelijk.

De afgelopen periode was de Ouderkerkerplas in trek bij organisatoren van illegale feesten. Met als gevolg enorme geluidsoverlast en veel zwerfvuil, waaronder restanten van (verboden) gebruik van lachgas. Bovendien zijn dit soort feesten mogelijke brandhaarden voor de verspreiding van corona.

Alle reden om deze feesten een halt toe te roepen. Gemeente, politie en het Groengebied besloten daarom tot deze gezamenlijke ingreep: het gebied en de viaducten werden vanaf de namiddag geblokkeerd voor auto’s met uitzondering van één toegangsweg. Het gebied moest bereikbaar blijven voor gezellige en normale dagrecreatie. De bewoners hebben aangegeven blij te zijn met deze aanpak.

Overtredingen
Vroeg in de middag van zaterdag 22 augustus werden twee feesten beëindigd door de handhavers van het Groengebied. Hierbij werden ook boetes uitgedeeld. De afgelopen weken vonden verder meerdere feesten zonder vergunning en met versterkte muziek plaats. De organisatoren hiervan zijn inmiddels aangeschreven door de burgemeester.

Burgemeester Joyce Langenacker: ‘Door onze kennis, ervaring en kunde te bundelen zijn we erin geslaagd het illegaal feesten in de kiem te smoren. Daarmee vermindert het risico op besmettingen en wordt de overlast beperkt. Dat is een pluim voor de samenwerking. Reken er maar op dat het hier niet bij blijft. De plas is voor recreatie niet voor illegaal feesten.’