Jeugdfilm ‘De Elfkins – Een klein bakfestijn’ in première

AMSTELVEEN – De Elfkins – Een Klein Bakfestijn is een animatiefilm over ondergrondse wezentjes – de Elfkins – die zich voor het eerst in de grotemensenwereld wagen. De film is vanaf zaterdag 5 september te zien in Cinema Amstelveen.

Al tweehonderd jaar leven de Elfkins onder de grond, ver weg van de grotemensenwereld. Tot op een dag het opgewekte Elfkin-meisje Helvi behoefte heeft aan meer ruimte om zich heen. Samen met haar vrienden, de Elfkin-jongens Kipp en Butz, trekt ze naar de bovengrondse wereld waar ze tussen de grote mensen op zoek gaat naar haar unieke Elfkin-talent én grootse avonturen beleeft. Nadat ze vrienden wordt met de norse banketbakker Theo leert ze samen met de andere Elfkins een belangrijke les: er is niets beters dan anderen te helpen waar je maar kan.

Regie: Ute von Münchow-Pohl
Met: Met de stemmen van Pip Pellens (Stem), Buddy Vedder (Stem), Wim Opbrouck (Stem), Lucas van den Eynde (Stem), Marloes van den Heuvel (Stem), Jan Elbertse (Stem), Anneke Beukman (Stem), Frédérique Sluyterman van Loo (Stem) e.a.
Overig: animatie, kinderfilm, familiefilm | Duitsland 2020
Duur: Circa 80 minuten geen pauze
Kijkwijzer:   

De jeugdfilm De Elfkins – Een klein bakfestijn is vanaf zaterdag 5 september (aanvang 12.30 uur) te zien in Cinema Amstelveen.