Minder afvalinzameling door zomerstorm Francis

 De gemeente heeft woensdag 26 augustus minder ondergrondse afvalcontainers kunnen legen dan die in de planning stonden. Vooral ondergrondse restafvalcontainers. De harde wind die storm Francis veroorzaakte verhinderde dit.

De afvalmedewerkers gaan donderdag en vrijdag extra op pad om de achterstanden in te halen. Daarnaast zijn er zo’n vier bomen gesneuveld. En hier en daar zijn er takken afgewaaid. De brandweer zorgt bij omgevallen bomen op de weg voor het vrijmaken van de weg zodat die weer veilig toegankelijk is.

Bomen die niet in de weg liggen, zoals de omgewaaide eik aan de Fluweelboomlaan op het gras, haalt de gemeente nog deze week weg. Bij twee iepen constateerde de gemeente bij controle iepenziekte. Deze ziekte is zo besmettelijk dat deze bomen vrijdag 28 augustus worden weggehaald.