Muziek zondagmiddagconcert Kruiskerk in mediterrane sferen

AMSTELVEEN – Zondagmiddag 23 augustus wordt in de Kruiskerk Amstelveen het eerste concert van een nieuw seizoen gegeven. Het concert van sopraan Charlotte Houberg en pianiste Heleen Vegter staat geheel in het teken van een vakantiereis door Zuid-Europa.

Sole e Amore – Zon en Liefde – geven Charlotte Houberg en Heleen Vegter hun concerttoernee als titel. Laat je meevoeren naar zuidelijke sferen met muziek die vertelt over de zomer en de liefde. In liederen van onder meer Fauré, Granados en Puccini klinken zoete Franse melodieën, word je begroet met Italiaanse uitbundigheid en ga je mee in Spaans temperament. Een afwisselend programma voor iedereen die van de zomer houdt.

Charlotte Houberg is een rijzende operaster die behalve in operarollen, ook veel gevraagd wordt voor oratoria en die graag liedrecitals geeft. Pianiste Heleen Vegter is gespecialiseerd in liedbegeleiding en weet met de klankkleuren van de piano heel precies telkens wisselende sferen op te roepen.

Vooraf aanmelden verplicht
Vanwege de 1,5 meter kunnen er namelijk niet veel mensen komen luisteren. Voor het publiek betekent dit ook dat ieder zich vooraf moet aanmelden. Dat kan via het aanmeldingformulier op de website van de Kruiskerk of via een mail naar concert@kruiskerk-amstelveen.nl. Je krijgt een bevestiging.
De toegang is vrij, na afloop is er een deurcollecte.

Je kunt het concert ook thuis via de website van de Kruiskerk beluisteren (www.kruiskerk-amstelveen.nl), aanvang 16.30 uur. Het blijft daar één week staan. Het Fonds voor de Podiumkunsten sponsort het concert in deze voor musici moeilijke tijden.

Zondag 23 augustus, aanvang 16.30 uur. Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a.