Pas op voor losse takken in Amsterdamse Bos

 De gemeente Amsterdam raadt mensen aan een bezoek aan het Amsterdamse Bos uit te stellen vanwege de storm. Let extra op losse takken als u toch het Bos in gaat. De komende dagen wordt de stormschade opgeruimd.

Het KNMI heeft voor vandaag 26 augustus 2020 weers-waarschuwing ‘code geel’ afgegeven in verband met zeer zware windstoten van 75-90 kilometer per uur.

Als gevolg van de zware windstoten kunnen loshangende takken uit de bomen vallen. En bomen die niet stevig met hun wortels verankerd in de grond staan, kunnen door de wind omvallen. Daarom kunt u uw bezoek aan het Amsterdamse Bos beter uitstellen. Wees alert als u toch het Bos in gaat.

Vandaag en ook de komende dagen als de storm afneemt, wordt hard gewerkt aan het opruimen van de stormschade. De hoofdroutes door het Amsterdamse Bos hebben daarbij prioriteit.