Sociale isolatie vertaald naar persoonlijke danssolo’s: Conny Janssen in Bostheater

 Al sinds het begin van de lockdown wist Conny Janssen: Een danserslichaam is niet gemaakt voor thuisisolatie. Het moet en wil bewegen, idealiter samen en in contact met andere dansers. De huidige omstandigheden laten dit niet toe, maar individueel dansen kan wel! Zo ontstond het idee voor Monuments in Solitude. In het Bostheater worden vier bijzondere solo’s uit Monuments in Solitude live gepresenteerd van 27 tot en met 30 augustus.

Wekenlang werkten de dansers alleen in de studio. Zij stelden zichzelf de vraag wat de sociale lockdown betekent en verwerkten hun ervaringen in persoonlijke solo’s.

“Voor veel dansers is Conny Janssen Danst hun sociale context, de plek waar zij elke dag, in nabijheid van elkaar, werk creëren. Als dat niet meer mag, kan het erg eenzaam worden. Ik was bezorgd om hun fysieke en mentale gesteldheid. Ik wil de dansers niet laten wegdrijven in een brij van tijd. Ze moeten voelen dat ze ook onder deze omstandigheden onderdeel zijn van het dansgezelschap.”

Conny Janssen in een interview in Algemeen Dagblad, 14 april 2020.

Monuments in Solitude is te zien op 27 augustus, 28 augustus, 29 augustus en 30 augustus, aanvang 19:00 & 21:00 uur. Meer informatie: Bostheater.

Beeld: Andreas Terlaak
Danser: Youp Scheffer