Stadsdominee levert bijdrage aan gebedenboek

 Vorige week verscheen het boek ‘Gebeden voor lichte en donkere dagen’, waarvoor stadsdominee Werner Pieterse het voorwoord schreef en zeventien nieuwe gebeden leverde. In dit gebedenboek vindt u gebeden van diverse auteurs ‘als bemoediging voor de tocht door het leven met thema’s als aanbidding, bezorgdheid, dankbaarheid, onrecht, vreugde, wanhoop en ziekte’. Het hele leven komt aan bod, met zijn zonnige momenten en schaduwkanten. In totaal zijn 200 gebeden speciaal voor dit boek geschreven en is een selectie gebeden uit de christelijke traditie opgenomen.

‘Bidden is geen ritueel dat voorbehouden is aan een godsdienst of religie. Het is het antwoord op het geheim van leven, op de erkenning van onze afhankelijkheid, op het diepe weten dat hoort bij het eigene van mens-zijn’, schrijft Pieterse in het voorwoord. Gebed heeft alle vormen, met en zonder woorden, aarzelend en vol zekerheid. Dit gebedenboek biedt inspiratie om op eigen wijze vorm te geven aan gebeden in lichten en donkere dagen.’

‘Gebeden voor lichte en donkere dagen’, met gebeden van Alla Avilova, Jan de Bas, Erik Borgman, Marga Haas, Theo van den Heuvel, Agnes Hoffschulte, Eline Hoogenboom, Samuel Lee, Huub Oosterhuis, Werner Pieterse, Marleen Schoonderwoerd, Stefan Paas, Rik Torfs, Philip Troost, Elly Zuiderveld en vele anderen is verkrijgbaar bij boekhandel Venstra. Kijk voor meer informatie op www.venstra.nl of www.pga-b.nl.