Tijdelijke afsluiting bamboebrug Bloesempark

AMSTELVEEN – De bamboebrug naar het Bloesempark in het Amsterdamse Bos is wegens werkzaamheden van 10 augustus tot en met 25 september afgesloten. De brug is na een aantal noodreparaties aan vervanging toe. 

Duurzaam ontwerp nieuwe brug
De oude brug moest worden aangepast, omdat de brugleuning van bamboe niet tegen het Nederlandse klimaat bestand bleek. De nieuwe brugleuning is gemaakt van thermisch verzinkt staal in combinatie met composiet-bamboe staanders en staaldraad. Dit materiaal heeft een langere levensduur en is bestand tegen de westerse weersomstandigheden.

Vloeiende lijnen
De staanders zijn ontworpen in de vorm van een draak, passend bij het Japanse karakter van het Bloesempark. De staanders volgen een vloeiende lijn van hoog naar laag en verschillen per zijde. Op de brug worden een aantal zitjes aangebracht, zodat bezoekers van de omgeving kunnen genieten.

Panoramisch uitzicht
De bamboe voetbrug is te vinden aan de oostzijde van het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. De brug is circa 175 meter lang en biedt panoramisch uitzicht over de natuur rondom het Bloesempark. De brug is in 2000 gebouwd en was daarmee het eerste bamboe bouwwerk in Nederland.

.