Training voor kinderen en partners van mensen met dementie

AMSTELLAND –¬†Mantelzorg & Meer start in Aalsmeer, Amstelveen en Hoofddorp een tweedelige training ‘Omgaan met Dementie’ voor kinderen van iemand met dementie. Een zesdelige training voor partners van iemand met dementie vindt plaats in Hoofddorp.

Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe je hier het best op kunt inspelen, kan een groot verschil maken in het dagelijks leven. Want hoe ga je om met je veranderende partner of ouder, hoe behoud je contact?

Deze training gaat uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact. De training is kosteloos.

Plaats en data
Voor kinderen van iemand met dementie, 19.30-21.30 uur:
15 en 22 september Gebouw Irene, Kanaalstraat 12, Aalsmeer.
30 september en 7 oktober Mantelzorg & Meer, Bouwerij 4d, Amstelveen.
22 en 29 oktober, Heimanshof, Wiegerbruinlaan 1, Hoofddorp

Voor partners van iemand met dementie, 10.30 -12.30 uur:
28 september, 2, 9, 16 en 24 oktober en 2 november, Heimanshof, Wiegerbruinlaan 1, Hoofddorp

Aanmelden kan via de agenda op de site of via 020 5127250.

De cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.