Urbanuskerk Nes a/d Amstel geopend tijdens Open Monumenten zondag

NES A/D AMSTEL –  De deuren van de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel staan op zondag 13 september, tijdens de Open Monumentendag, open.

Bent u ook altijd langs deze grote monumentale kerk aan de Amstel gereden of gefietst en nog nooit binnen geweest? Dit is uw kans! Dit rijksmonument is nog geheel in originele staat en ruim 125 jaar geleden gebouwd door architect Jos Cuypers. De kerk bevat veel bijzondere ongeschonden art nouveau-elementen, waaronder unieke tegeltableaus met vele lelies en rozen en kruiswegtableaus.

Speciaal voor deze dag is er een eenrichtingsverkeer-looproute gemaakt waarmee u met uw eigen mobiele telefoon (smartphone) informatieve QR-codes kunt beluisteren (het is aan te raden om aan te sluiten ‘oortjes’/headset mee te nemen). 1,5 meter afstand houden van andere bezoekers is prima mogelijk. Ook voor kinderen is de route leuk en leerzaam want voor hen zijn speciale QR-codes gemaakt.

Bij mooi weer is het terras bij de oude keuken achter de pastorie geopend voor een drankje en lekkers wat ouderwets wordt geserveerd door onze Saartjes. Vanwege de 1,5 meter afstandsbeperking is het helaas niet mogelijk toren te klimmen.
De kerk is geopend van 11 tot 17 uur en de entree is gratis.

U bent van harte welkom op Amsteldijk Zuid 145, 1189 VL Nes a/d Amstel. www.vriendenurbanuskerknes.nl