Vrije Academie colleges ‘De kunst van het kijken’ in Amstelveen

AMSTELVEEN – Wat is het verschil tussen Griekse en Romeinse beelden? Waarom wordt Rembrandt tot de barok gerekend? Uit welke tijd stamt het Mauritshuis? Behoort Berlage nu wel of niet tot de Amsterdamse School? Elke kunstliefhebber wil graag dateren, maar weet ook dat dit niet altijd eenvoudig is. De Colleges De kunst van het kijken van de Vrije Academie maakt een eind aan de meest voorkomende stijl twijfels. De tien college worden vanaf vrijdag 25 september in Schouwburg Amstelveen gegeven, maar zijn ook thuis online te volgen.

Egyptisch, Grieks, Romeins, romaans, gotisch, renaissance, barok, rococo en art nouveau: uw docent leert u van elke kunsthistorische periode de voornaamste kenmerken herkennen, zodat de puzzelstukjes van de algehele kunstgeschiedenis op hun plaats vallen. De handvatten die u tijdens deze reeks krijgt aangereikt komen van pas in binnen- en buitenland, tijdens stadswandelingen en museumbezoek.

Schouwburg Amstelveen, woensdag 23 september t/m woensdag 09 december 2020, 11:00 tot 13:00 uur. Docent: Birgitte Mommers.

Online – Kunst van het kijken
Blijft u liever thuis? U kunt nu ook online de Colleges Kunst van het kijken volgen! Live vanuit huis door kunsthistorica Sophie Tutelaers: vanaf 25 september iedere vrijdagochtend (10.00 – 12.00 uur).

Meer informatie: Vrije Academie