Amstelveens Minivarken Thor genomineerd voor Kidsweek Dier van Jaar 2020

 Kinderkrant Kidsweek reikt sinds 2011 elk jaar rond Dierendag de titel Dier van het Jaar uit aan een dier dat iets bijzonders gepresteerd of meegemaakt heeft. Mini varken Thor uit Amstelveen is ook genomineerd. Gaat de titel Kidsweek Dier van Jaar 2020 jaar naar de eerste en enige reuzenpandababy van Nederland, een hert met een regenton op z’n gewei, een moedig minivarken dat een valpartij uit een rijdend busje overleefde of een oehoe-familie die een plantenbak als logeeradres had?

De genomineerde dieren van 2020:

Reuzenpandababy Fan Xing is de allereerste pandababy van Nederland. Mama Wu Wen is dolblij met haar kleintje. Samen liggen ze al maanden knus verscholen in het kraamhol van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hopelijk mag de kleine panda snel zijn eerste stapjes buiten zetten.

De familie Oehoe logeerde wekenlang in de plantenbak van de Nederlander Jos Baart. Maar de pluizige kuikens werden zo groot, dat ze steeds uit het nest kukelden. Ze zijn toen naar een opvangcentrum gebracht. Binnenkort worden ze vrijgelaten in de natuur.

Damhert Floris is soms een beetje onhandig. Zo had hij ineens zomaar een regenton in zijn gewei zitten. Eerder zat er ook al eens een ijzeren mand klem op zijn kop. De regenton zat moervast en kwam pas weer los toen Floris zijn gewei verloor

Minivarken Thor viel uit een bestelbusje op de snelweg. Hij nam de benen en hield zich schuil onder een viaduct. Na drie weken werd hij gevonden. De Familie Bofkont van Het Beloofde Varkensland in Amstelveen haalde hem op. Daar werd Thor verliefd op een slagersvarken! Thor was een pechvogel, maar werd een bofkont.

Stemmen en uitreiking 
Stemmen kan tot en met maandag 28 september via www.diervanhetjaar.nl. Op zondag 4 oktober wordt op het Dier van het Jaar Feest in Apenheul in Apeldoorn bekendgemaakt welk dier de meeste stemmen heeft gekregen en wordt uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2020. De winnaar ontvangt een cheque van duizend euro voor een goed dierendoel naar eigen keuze.

• Voor reuzenpandababy Fan Xing is dat Ouwehands Zoo Foundation
• Voor de familie Oehoe is dat Natuurhulpcentrum Opglabbeek
• Voor damhert Floris is dat Stichting het Nationale Park de Hoge Veluwe
• Voor minivarken Thor is dat Het Beloofde Varkensland

Kijk voor meer info op www.diervanhetjaar.nl en www.kidsweek.nl/diervanhetjaar

Over Kidsweek 
Kidsweek biedt kinderen van 7 tot 12 jaar toegankelijk, betrouwbaar en relevant nieuws uit Nederland en de rest van de wereld en verschijnt wekelijks in een oplage van 63K exemplaren.

Foto: Kidsweek