AmstelveenSport overhandigt eerste Beweegbingospel aan wethouder Van Ballegooijen

 Op maandag 21 september, op wereld Alzheimerdag, overhandigde Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport, in Wijkcentrum Alleman het allereerste exemplaar van de “Beweegbingo” aan Wethouder Zorg & Welzijn, Marijn van Ballegooijen. De wethouder mocht eerst een spelletje meedoen samen met deelnemers met lichte dementie van het Odensehuis en overige geïnteresseerden.

De Beweegbingo is door AmstelveenSport in eigen beheer ontwikkeld. De vormgeving van het spel lag in de deskundige handen van Hilde Leusink van 100% Hilde. De visie achter dit spel is dat het overal en met iedereen gespeeld kan worden, ongeacht de eventuele beperkingen van de deelnemers. Bingo is zo’n algemeen begrip dat er ook geen begeleider nodig is om het te spelen. Het kan overal neergelegd worden en mensen kunnen er zelf mee aan de slag.

“Als je plezier hebt in bewegen, dan blijf je dat ook doen. En bewegen is zo belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor de sociale contacten zoals hier in het wijkcentrum Alleman. Ik zie met hoeveel plezier deze deelnemers en ikzelf meedoen aan deze Beweegbingo. Dit is echt een geweldig leuk initiatief”, aldus wethouder Marijn van Ballegooijen.

Mieke Regelink: “Het mooie is dat echt iedereen Beweegbingo zittend of staand kan spelen en dat iedereen het met-een begrijpt. AmstelveenSport wil met dit spel de drempel om te gaan bewegen verlagen, bijvoorbeeld in buurthuizen en wijkcentra.”

Nu het allereerste exemplaar overhandigd is, zal de Beweegbingo verder uitgezet worden in Amstelveen. Mieke Regelink doet de Beweegbingo in het kader van de Nationale Sportweek op 22 september in de Luwte en op 24 september in Dagcentrum Westwijk. Voor meer informatie over de Beweegbingo, neem contact op met Mieke Regelink, 088-8585104, m.regelink@amstelveensport.nl