AVA voor opwaardering ontmoetingsplekken jongeren

 Tijdens de raadsvergadering van woensdagavond 23 september zal Jacqueline Höcker van Actief voor Amstelveen een motie indienen voor de opwaardering van ontmoetingsplekken voor jongeren in Amstelveen.

Reden daarvan is dat jongeren gedurende deze Coronatijd depressiviteit vertonen, zich geïsoleerd voelen en studieachterstanden hebben. Binnen deze groep zijn eveneens ongezonde levensgewoonten toegenomen. Veel jongeren hebben het gevoel de regie over hun eigen leven te verliezen. Ze willen sociale contacten, vrienden zien en chillen.

Ze hebben behoefte aan vaste ontmoetingsplekken. Amstelveen heeft eigenlijk te weinig van dit soort plekken. Daarbij komt dat de bestaande JOP plekken toe zijn aan vernieuwing.

Daarom pleit AVA om met jongeren in gesprek te gaan over wat hun behoeften zijn. Het college wordt ook opgeroepen om met spoed te onderzoeken waar ruimte is om nieuwe ontmoetingsplekken te maken. Daarnaast moet verkend worden of de bestaande JOP’s nog aantrekkelijk zijn om te gebruiken door jongeren, en hoe ze eventueel verbeterd kunnen worden. En tenslotte wil AVA dat de gemeente tijdig jongeren met problemen in het oog krijgt om daarop in te spelen en b.v. te informeren over de aanwezigheid van ontmoetingsplekken.

Jacqueline Höcker: “Natuurlijk is het “elkaar opzoeken” in deze tijd een beladen onderwerp. Maar met voldoende corona maatregelen en goede naleving daarvan moet het mogelijk zijn fijne ontmoetingsplaatsen voor jongeren te organiseren.”