Campagne Groen moet je doen! succesvol van start

 De belangstelling voor de start van de campagne Groen moet je doen! was overweldigend. De 200 winterharde planten die de gemeente afgelopen dinsdagmiddag 15 september uitdeelde aan enthousiaste bewoners waren zo op.

De gemeente had maatregelen genomen om het uitdelen coronaproof te kunnen doen. Zo werd er onder andere met afzetlinten voor gezorgd dat de aanwezigen onderling genoeg afstand konden houden en droegen de medewerkers handschoenen en mondkapjes. De planten stonden symbool voor de start van de campagne Groen moet je doen! én bewoners kunnen hun balkon en tuin er een klein beetje groener mee maken.

Met deze campagne wil de gemeente Amstelveners inspireren en enthousiasmeren om de stad nóg groener te maken. Bewoners kunnen met deze actie een groen idee indienen voor hun wijk. Denk bijvoorbeeld aan een buurtmoestuin, een vlindertuin of een insectenhotel. Ideeën indienen en erop stemmen kan online via denkmee.amstelveen.nl en dus gewoon vanaf de telefoon of tablet op de bank. Kijk op de pagina Groen moet je doen! voor alle informatie over de campagne.