D66 wil inzet energiecoaches voor Amstelveen

 Amstelveen heeft de ambitie om in 2040 fossielonafhankelijk te zijn. Volgens D66 Amstelveen kan de inzet van energiecoaches hier een significante bijdrage aan leveren. Een energiecoach is een onafhankelijke getrainde vrijwilliger, kent de wijk en adviseert over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking. Minder energie gebruiken is bereikbaar voor iedereen, van klein (bv. tocht strips en ledlampen) tot groot (bv. HR++ glas en dakisolatie).

De transitie naar duurzame energiebronnen vereist vaak grotere investeringen zoals het instaleren van zonnepanelen of een warmtepomp, ook hier kan de energiecoach helpen met het wijzen op subsidie- en/of financieringsinstrumenten.

Een energiecoach levert een maatwerk rapport en beantwoord al jouw vragen, zodat je een geïnformeerde keuze kan maken over de verduurzaming van jouw woning. Niet alleen voor particuliere huiseigenaren maar ook voor appartementen in een VVE of huurwoningen.

D66 is al begonnen met het identificeren van vrijwilligers die interesse hebben om als energiecoach aan de slag te gaan. Is dit iets voor jou? Stuur dan een email naar m.de.haan@amstelveen.nl.

Wat er allemaal komt kijken bij de verduurzaming van een woning? D66 fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven heeft recentelijk zijn nieuwe woning energieneutraal gemaakt en zijn ervaringen kan je hier lezen: https://amstelveen.d66.nl/2020/09/10/zomercolumn-7-verduurzamen-en-verbouwen-harmen-van-der-steenhoven/

D66 vindt dat energiecoaches zo snel mogelijk moeten worden ingezet en heeft hierover vragen gesteld aan het college.