Deze coronamaatregelen worden vanavond bekend gemaakt volgens Haagse bronnen

Vanavond bij de persconferentie worden er strenge maatregelen gemeld, dit schrijft NOS. Haagse bronnen melden dat de horeca in het hele land om 22.00 uur de deuren moet gaan sluiten. Ook wordt er geen publiek meer toegestaan bij sportevenementen. 

“In de supermarkt mag je alleen nog naar binnen met een winkelwagentje dat van tevoren wordt ontsmet”, schrijft NOS. Andere maatregelen die vermoedelijk worden getroffen zijn de regels voor sportevenementen. Bij profwedstrijden en bij amateurwedstrijden is geen publiek meer welkom. “Het kabinet trekt naast regionale maatregelen ook een aantal landelijke regels uit de kast. Zo wordt vermoedelijk de landelijke norm voor gezelschappen bij mensen thuis teruggebracht naar 4 personen”, aldus Het Parool. Het is niet helemaal met zekerheid te zeggen dat alles precies zo doorgaat, maar bronnen bevestigen dat het hier in grote lijnen op neer zal komen. Alle maatregelen horen we vanavond om 19:00 in de speciale persconferentie van het kabinet.

Mondkapjesplicht
Over speciale maatregelen voor de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt nog gebroed. Ook op de vraag of er een mondkapjesplicht komt in openbare ruimtes is nog geen antwoord.

Hoge aantal coronabesmettingen
Het is eerder dan gedacht dat deze aanvullende maatregelen worden ingevoerd. De alarmerende hoge aantal coronabesmettingen de afgelopen tijd zijn hiervan de reden.

Beeld Bas Kijzers | Bronnen: Het Parool, NOS