Dido Michielsen bespreekt roman ‘Lichter dan ik’ in de bieb

 Ontmoet schrijver en journalist Dido Michielsen op woensdag 23 september om 19:30 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Zij schrijft voor verschillende kranten en tijdschriften en heeft verschillende non-fictie titels op haar naam staan. ‘Lichter dan ik’ is haar debuutroman. Het boek won de Boekhandelsprijs 2020 en kwam op de shortlist van Hebban debuutprijs 2020.

De roman is geïnspireerd op het leven van haar Indische betovergrootmoeder. Een vrouw groeit op in een vorstenverblijf op Java in de tweede helft van de 19e eeuw. Ze weet te ontsnappen aan de Indische standenmaatschappij en wordt huishoudster en concubine van een Nederlandse officier. Ze krijgt met hem twee dochters. Nadat hij haar verlaten heeft, moet ze strijd leveren om haar dochters te zien opgroeien.

Tijdens de eerste offline avond vertelt Dido Michielsen over haar roman, en over de historische achtergrond waarop deze roman is gebaseerd.

Meer informatie en reserveren: Bibliotheek Amstelland. Het is ook mogelijk om de lezing thuis te volgen. Wanneer je een kaartje koopt voor de livestream ontvang je een link voordat de avond begint. Tijdens het event wordt er 1,5 meter afstand gehouden en u bij klachten verzocht thuis te blijven.