Flinke zoekactie naar vermiste 19-jarige in Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN/AMSTERDAM – In het Amsterdamse Bos is vrijdagavond en in de daarop volgende nacht een grote zoekactie geweest naar een vermiste 19-jarige jongen met een verstandelijke beperking. Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur werd een burgernet bericht verstuurd waarin verzocht werd uit te kijken naar de jongen. Hij is licht getint, draagt een groene jas met een zwarte hoody met Batman-logo en een grijze broek. Verder had hij een rode koptelefoon bij zich. Even na middernacht is het zelfde Burgernet bericht nogmaals verstuurd omdat hij nog niet gevonden was.

Politie, Koninklijke Marechaussee, boswachterij en leden van het Veteranen Search Team waren ter plaatse. In het gehele Amsterdamse Bos, van Amsterdam tot aan Aalsmeer en Amstelveen, is gedurende de hele nacht naar de jongen gezocht.

Het Veteranen Search Team heeft een groot gebied nauwkeurig te voet en met bikers uitgekamd. Politie zocht te voet, vanuit auto’s en vanuit de lucht met de politiehelikopter. Ook waren zij, net als de Marechaussee, met motorrijders aanwezig.

Rond 08.30 uur is de jongen in goede gezondheid gevonden in de buurt van de geitenboerderij.

Foto’s: VTF