GroenLinks: Woningbouwfonds om betaalbare woningen te stimuleren

AMSTELVEEN – De fractie van GroenLinks Amstelveen komt met een voorstel voor een vereveningsfonds Woningbouw om de bouw van betaalbare woningen te stimuleren.

GroenLinks, de grootste oppositiepartij, zet in op een fonds om hiermee betaalbare sociale- en middeldure woningbouw te stimuleren. Het vereveningsfonds zorgt ervoor dat ontwikkelaars compensatie krijgen als er voldoende sociale- en middeldure woningen worden gerealiseerd. Daar staat tegenover dat ontwikkelaars die hier geen rekening mee houden een storting moeten doen in het fonds. GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: “Ontwikkelaars moeten gestimuleerd worden om de schaarse ontwikkelgronden in Amstelveen in te zetten voor het realiseren van betaalbare huur- en koopwoningen voor starters, jongeren, ouderen, doorstromers en alle mensen met een modaal inkomen”.

Wat GroenLinks betreft komen ontwikkelaars alleen in aanmerking voor compensatie als woningen worden gebouwd waar onze starters, jongeren, ouderen, leraren, politieagenten en zorgmedewerkers, daadwerkelijk ook een toekomst kunnen opbouwen. Dus geen hokjes van 50-60 m2 die voor €310.000 – €363.000,- worden aangeboden.

GroenLinks Amstelveen dient voor het vereveningsfonds een motie in die op 23 september 2020 in de gemeenteraad zal worden behandeld. GroenLinks hoopt dat andere partijen instemmen met het voorstel en eindelijk voor iedereen in Amstelveen kansen ontstaan op de woningmarkt.