Independent Bookstore Day Amstelveen met Ish Ait Hamou, Wanda Bosbaan en Stijn Broeder

AMSTELVEEN – Op zaterdag 12 september vindt de vierde Independent Bookstore Day in Nederland plaats. Die dag vieren we de boekwinkel en de lezer. Dat doen we dit jaar iets anders – met anderhalve meter afstand bijvoorbeeld – al blijft veel ook hetzelfde. Bij Libris Venstra lezen de Amstelveense Wanda Bosbaan en Stijn Broeder tussen 10.30 en 11.00 uur en 11.00 en 11.30 uur voor uit hun Klein Jantje-boeken. Klein Jantje is jarig staat op punt van verschijnen en is dan beschikbaar. Verhalen op rijm voor kinderen tussen 2 en 5 jaar. De Vlaamse auteur Ish Ait Hamou vertelt tussen 14.00 en 15.00 uur over zijn laatste roman Het moois dat wij delen en leest voor en signeert.

Op de Independent Bookstore Day ook deze keer speciale uitgaven in gelimiteerde oplage, waaronder de exclusieve Bookstore Day-uitgave Ik mag niet klagen, met twintig nieuwe verhalen van onder meer Jaap Robben, Lize Spit, Maartje Wortel en Nina Wijers ter ere van twintig jaar ‘Write Now!’, de verhalenwedstrijd die de springplank vormt voor jong schrijftalent. Ook zijn er prachtige optredens van schrijvers en bijzondere activiteiten.
De Amstelveense Wanda Bosbaan en Stijn Broeder lezen voor en vertellen over Klein Jantje. Inmiddels zijn er drie boekjes verschenen: Klein Jantje heeft het warm, Klein Jantje heeft het koud en Klein Jantje is jarig. Verhalen op rijm voor kinderen tussen de 2 – 5 jaar. Aanmelden verplicht.

Ish Ait Hamou
Voor Het moois dat wij delen dook auteur Ish in de levens van Soumia en Luc om antwoord te krijgen op de vraag wat er gebeurt als de wegen van twee mensen uit totaal verschillende culturen elkaar kruisen. Het boek was genomineerd voor de Boekhandelsprijs 2020.
Ish (1987) is afkomstig uit een sportieve familie. Zijn roots liggen in Marokko. Als kleine jongen raakte hij geïnteresseerd in dans. Op zijn achttiende ging hij als choreograaf werken voor Adidas Duitsland en kreeg hij de kans om voor grote agentschappen te choreograferen en shows te ontwikkelen. Het grote publiek kent hem vooral als choreograaf en jurylid van So you think you can dance. Van jongs af aan schrijft Ish en omdat hij zijn liefde voor dans en choreografie combineert met zijn liefde voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als verhalenverteller.

Ivm de Corona-maatregelen is aanmelden voor de activiteiten verplicht.

De speciale uitgaven zijn alleen op deze dag te koop. Het gaat om een groot aantal exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren van o.a. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld en scherp in prijs verlaagde boeken, van bijvoorbeeld Stephen Hawking en De waanzinnige boomhut.
Daarnaast gelden bij Libris Venstra op Bookstore Day een korting op puzzels en spellen van 25% en voor de Engelse boeken de actie 3=2 waarbij het laagst geprijsde boek gratis is.
Maar, let op, deze boeken en aanbiedingen zijn alleen op Bookstore Day, op 12 september dus, geldig. Kijk op www.venstra.nl of www.bookstoreday.nl voor alle acties en activiteiten.