Kinderburgemeester Elina officieel aan het werk

 Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. Burgemeester Tjapko Poppens benoemde zijn jongere ambtgenote voorafgaand aan de raadsvergadering van 23 september.

“Ik kijk er naar uit om de kinderen in Amstelveen te vertegenwoordigen.” zei Elina. Zij mag zich het hele schooljaar 2020-2021 Kinderburgemeester van Amstelveen noemen. Samen met de kinderraad gaat ze zich buigen over het zelfgekozen thema ‘gelijkheid’. Zelf vindt ze het belangrijk dat alle kinderen muzieklessen kunnen volgen, ook als hun ouders daar het geld niet voor hebben.

De kinderburgemeester gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Hoewel dit door de coronamaatregelen anders zal zijn dan voorgaande jaren is er toch zeker een taak voor haar weggelegd.

Voor de installatie werd eerst afscheid genomen van de vorige kinderburgemeester, Lieuwe. Hij kreeg van de burgemeester als dank de speciale kinderburgemeesterpenning als aandenken.