Muzikale smeekbeden J.S. Bach in Kruiskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – Er is een concert met klassieke muziek op zaterdag 26 september in de Kruiskerk Amstelveen. Koor en orkest van het bekende Bach Ensemble Amsterdam laten cantates over Psalm 130, muzikale smeekbeden tot God, horen. Het concert duurt ruim een uur en wordt gegeven om 16.30 uur en om 19.30 uur.

Van Johann Sebastian Bach wordt Aus der Tiefen rufe ich, Herr (BWV 131) uitgevoerd, van zijn tijdgenoot Christoph Graupner klinkt Aus der Tiefen rufen wir (GWV 1113/23a), een van de meer dan duizend cantates die hij componeerde, en van de Franse barokcomponist Jean-Joseph Cassanéa de Mondonville horen we een ‘grand motet’, het prachtige De Profundis. Deze vocale werken worden omlijst met instrumentale delen uit Bachs Tweede Orkestsuite (BWV 1067).

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat uit jonge en enthousiaste amateurzangers en -musici die intensief begeleid worden door professionele coaches en die met gerenommeerde solisten concerteren. Dirigent is Paulien Kostense en in dit concert soleren sopraan Titia van Heijst, tenor Pablo Gregorian en bas Michiel Meijer.

Per concert is ruimte voor vijftig bezoekers. Zo wordt de veiligheid van alle aanwezigen gewaarborgd. Vanwege registratie, gezondheidscheck en plaatstoewijzing wordt ieder verzocht ruim op tijd te komen. Kaarten kosten € 17,50 per stuk. Aanmelding vooraf is verplicht via concert@kruiskerk-amstelveen.nl of www.bachensembleamsterdam.nl. Meer informatie: www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Zaterdag 26 september 16.30 en 19.30 uur in de Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a.