Nationale Sportweek 2020: Sport doet iets met je!

 #Sportdoetietsmetje, dat is het thema van de Nationale Sportweek van 18 tot en met 27 september. Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij. Zoveel mogelijk mensen in Nederland moeten dan ook met plezier kunnen sporten en bewegen. Dat staat centraal tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Natuurlijk doet AmstelveenSport mee aan de Nationale Sportweek. Er is een veelzijdig en gratis activiteitenaanbod georganiseerd voor alle inwoners van Amstelveen.

Opening
De feestelijke opening van de Nationale Sportweek door wethouder sport Rob Ellermeijer vindt plaats op vrijdag 18 september in sportzaal de Meent met onder andere Noëlle  Roorda (speerwerpster), Heleen van Ketwich Verschuur (directeur AmstelveenSport) en de kinderen van de Willem Alexanderschool. Tijdens de opening zal Noëlle ook de “Wegwijzer aangepast sporten in Amstelveen” overhandigen aan wethouder Ellermeijer.

Beweeg!
Het Amstelveense programma van de Nationale Sportweek biedt beweegplezier voor iedereen. En alle activiteiten van het programma zijn gratis. Zo organiseert zwembad De Meerkamp beweegochtenden en -middagen. Kinderen kunnen naar Multisport in de Beweegbox en de sportinstuif in de Meent. Het programma omvat daarnaast wandelen, fietsen, Walking Football, Cognitieve Fitness en nog veel meer. Op woensdag 23 september doen alle Amstelveense basisscholen mee aan een gezamenlijke actie met het thema: “Verboden stil te zitten!”.

BeweegBingo!
Buurtsportcoach Mieke Regelink introduceert deze week het nieuwe, speciaal door AmstelveenSport ontwikkelde beweegspel: BeweegBingo! Beweegbingo is bewegen voor iedereen! Mieke zal in de sportweek op diverse locaties de Beweegbingo spelen.

Olga Commandeur
De Nationale Sportweek wordt afgesloten met een knaller. Sportambassadeur Olga Commandeur geeft vrijdag in de Ben Goudsmithal een training, waaraan iedereen mee kan doen. Schrijf snel in want vol=vol!

Meer informatie
Het volledige programma met alle informatie over de sportweek staat op www.amstelveensport.nl. Op deze website kan ook ingeschreven worden voor de activiteiten. Natuurlijk zijn alle activiteiten coronaproof georganiseerd, maar veilig sporten doen we samen. Schrijf vooraf in, hou 1,5 meter afstand en let op de aanwijzingen rondom de locatie.